Podstrony
menu      chipsy
menu      obnizony wynik z krwi PDW co oznacza
menu      obniżony poziom z matematyki wymagania
menu      obnizone napiecie miesniowe jak rozpoznac
menu      obnizone Volvo V40 tyl
  • przebialkowanie;cielat
  • jozef jaklicz
  • people like 3
  • stelaz pod plyte gips karton
  • dom bud pl poznan
  • chipsy

    Temat: Borelioza
    Witam Od miesiąca mam takie objawy (które sie nasilają):bóle wszystkich kości i stawów,zawroty i bóle głowy,zmęczenie,senność.Poszłem do lekarza i zacząłem robić badania krwi.Od początku czyli:morfologia(tylko wbc lekko obniżone reszta w normach)rzs,mocz,kał,aspat,hiv,kiła,chlamydia...
    Źródło: vegie.pl/viewtopic.php?t=766



    Temat: Podwyższony poziom bialka calkowitego
    chyba ze uwzgledniono normy dla doroslych. Mala dostaje imuran,WBC skaczace-albo do 9 albo pod 4, teraz ma 4.9. Reszta wynikow ok, w moczu tylko leukocyty 3-5, pojedyncze bakterie. i tyle. Przed miesiacem byla obnizona kreatynina. innych odchylen nie ma. Czy ktos moglby mi wyjasnic co jest z tym bialkiem. Czy jakies czynniki moga miec wplyw na poziom bialka? Dodam ze u malej...
    Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=8521


    Temat: Imuran
    teraz mamy najniższy poziom leukocytów odkąd zaczęła brać ten lek, bo WBC=2,1 o rany, to strasznie mało. Czy Twoja córka przy takich wynikach nie przeziębia się często? Moja ma 3,3 a od dwóch miesiecy praktycznie bez przerwy ma infekcje, jak nei oskrzela to przeziębienie, katar, a teraz zapalenie zatok - wszystko jest efektem obniżenia odporności na skutek leczenia immunosupresyjnego. Za to objawów,...
    Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=1467


    Temat: AZATHIOPRINE
    3 tys. gdyż grozi to uszkodzeniem, szpiku kostnego. Objawy supresji szpiku jaki wystąpiły u Smerfetki to oprócz niskich wyników, ciągłe przeziębienia wskutek nadmiernego obniżenia odporności, ogromnie ilości aft i opryszczkowe zapalenie...
    Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=547


    Temat: Czekajac na diagnozę - światełko w tunelu
    Rzeczywiście masz za mało białych krwinek... u Smerfetki podnoszę je Biostyminą, ale to juz po uzgodnieniu z lekarzem. Obniżenie liczby WBC bardzo często objawia się zwiększona podatnoscią na infekcje i tu...
    Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=5619


    Temat: KTO MIAŁ LUB MA PSA CHOREGO NA NERKI ?
    ... 40, kreatynina 1,2, wątroba i trzustka tez OK). O czym może świadczyć obniżona ilość płytek krwi i podwyższone limfocyty? No i ten fosfor - dobry czy nie, bo już zgłupiałam.h
    Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=2009


    Temat: dom ze styropianu
    I dla równowagi : Materiały budowlane są wytwarzane ze skał naturalnych. Dlatego zawierają również uran i tor, a w konsekwencji rad. Najlepszym sposobem na obniżenie promieniotwórczości w budynkach jest wietrzenie pomieszczeń, ... a także wszelkich zastosowanych uszczelnień powierzchni. Za pomocą malowania, gipsowania, czy wyklejania ścian tapetą można zmniejszyć ilość wydzielanego radonu około pięciokrotnie. A obłożenie go styropianem ? http://pc69.wbc.lublin.pl/ChemFan/Publikacje/Radon.html
    Źródło: forum.muratordom.pl/showthread.php?t=3790


    Temat: Wyniki badań, interpretacja
    czyli: WBC 3.8 x10^3/ÂļL ˇ N: [4-11] masz nieznacznie obniżoną wartość krwinek białych odpowiedzialnych za walkę z zakażeniem OB po 1 godz 13 ^ N: [0-11] ob podwyższone wskazuje na toczący...
    Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=778


    Temat: Interpretacja wyników badania krwi i moczu
    Dawno tu nie zaglądałam na to forum i widzę, że dużo pytań mają użytkownicy:) Szybkie chudnięcie to może być nadczynność tarczycy, ale powiększone węzły chłonne i tak znaczne obniżenie wagi to ... laboratorium, ja się spotkałam z normą 0,23 - 3,8 mU/l) Morfologia: WBC 5.2 tys/ul RBC 4,27 mln/ul ok HGB 13,3 g/dl ok HTC 38*9 % ok MCV 91,0 fl ok MCH...
    Źródło: medykforum.pl/showthread.php?t=257


    Temat: Bóle głowy a obniżony poziom białych kwinek - help! :(
    Bóle głowy a obniżony poziom białych kwinek - help! :(   Od kilku miesiecy mecze sie z uporczywym, silnym i dlugotrwalym bolem glowy. Wystepowaly tez wymioty, drgawki, w ostatnim czasie krwotoki z nosa, bole konczyn. Mialam robiona tomografie - wyniki w normie. Przedwczoraj zrobilam badanie krwi, wykazalo zaburzenia w liczbie limfocytow. Oto wyniki niektorych z nich (odchodzacych od normy): WBC 3,6 (norma: 4,0-10,0),...
    Źródło: wizaz.pl/forum/showthread.php?t=187102


    Temat: Proszę o interpretację wyników dziecka
    Witam. Hemoglobina (HGB) obniżona nieznacznie - norma od 10.4 g/dl hematokryt (HTC) obniżony, - norma od 36,0 % obniżone (MCV norma 76,0 -86,0 fl) świadczy o niedokrwistości mikrocytowej (przebiegającej ze zmniejszeniem rozmiaru krwinki czerwonej). Jest ona charakterystyczna dla stanu niedoboru żelaza. obniżone (norma MCH 27,0 - 32,0 pg) czyli zmniejszenie średniej zawartości hemoglobiny może być spowodowany przez niedokrwistości niedobarwliwe często związane z niedoborem żelaza. Rozmaz też odbiega o normy: neutrofile 30-50% , limf 61% mono 2-7% eo 1-5%, bazo 0-3%, choć leukocytoza WBC w normie, to dobrze. AspAT też jest podniesiny, gdyż nie ... w niezłym stanie klinicznym), ponadto w zespołach Bland-White-Garlanda. Jest to wada, najogólniej mówiąc, polegająca na nieprawidłowym odejściu naczyń wieńcowych. Reasumując zestawienie powyższych wyników może nasuwać podejrzenie jakiejś wady serca lub w...
    Źródło: parenting.pl/showthread.php?t=8507


    Temat: Meliskowe Kwietniowiątka 2009 :)
    ... tego sie zaczela wogole dzisiejsza jadka mimo ze ja sie tak stresuje) i powiedziala ze jest ok WBC to reszta sie nie przejmowac.Ale to taka lekarka wiecie. To skoro reszta sie...
    Źródło: forum.dziecko-info.com/showthread.php?t=185328


    Temat: znowu mnie odesłali... :(
    ... kątem obniżenia cholesterolu / pilnowania tłuszczy mógłbyś sobie na stale, profilaktycznie, włączyć do menu tzw "czerwoną herbate", czyli pu-erh, a przed donacją dzień-dwa, starać się jeść łatwostrawne posiłki. DODDANE: Raz dziennie...
    Źródło: krewniacy.pl/forum/viewtopic.php?t=814


    Temat: Daga_27 - informacje
    4,6 x10/ul - nieco obniżone może wynikać np z wyniszczenia organizmu - okres rekonwalescencji, choroby zakaźne, choroby narząów krwiotwórczych, zatrucie lekami RBC 6,89x10 - bez zmian Hb1,6 g/dl - bez zmian Hct 42,2% - bez zmian Plt b182x10 - minimalnie obniżone ( prawdopodobnie klinicznie nie istotne). badanie biochemiczne glukoza 4,8 mmol/l bez zmian mocznik 74,7 mmol/l brak możliwości takiego wyniku! ( prawdopodobnie...
    Źródło: dogomania.pl/showthread.php?t=76743


    Temat: Turniej eliminacyjny ciężkich do paska IBF 2007-08 a.d.
    ... Jest mlody, dobry styl. Do IBF/WBO sie teraz nie dopcha, szkoda byloby zeby o WBA znowu go Szwaby przekrecily. WBC, przeciwnik trudny ale do pokonaniu. Dobra walka sie szykuje a nie...
    Źródło: boxing.pl/forum/showthread.php?t=5350


    Temat: Odwodnienie i problemy z moczem
    ... obniżenie ciśnienia, przypisano jej wcześniej lotensin ale na zasadzie "nie wiadomo co kotu jest, może zadziała". Nie podaliśmy tych tabletek tylko zaciągnęliśmy konsultacje u znanej wetki od nerek (www.nerkiwet.com) która stwierdziła...
    Źródło: esza.pl/viewtopic.php?t=501


    Temat: Morfologia krwi obwodowej
    Morfologia krwi obwodowej: WBC - krwinki białe,leukocyty - norma:4,8-10,8 x 109/l (K,M) RBC - krwinki czerwone,erytrocyty - norma:4,2-5,4 x 1012/l (K),4,7-6,1 x 109/l (M) HGB - hemoglobina - norma:12-16 g/dl (K),14-18 ... mogą się miedzy soba roznic. Objaśnienie poszczególnych nazw: •Krwinki białe (WBC) - wzrost ich liczby nazywamy leukocytozą, a spadek leukopenią. Podwyższenie może być spowodowane przyczynami fizjologicznymi (wysoka temperatura otoczenia, opalanie się ... - obniżenie poziomu hemoglobiny jest na ogół spowodowane niedokrwistością. •Średnia objętość krwinki czerwonej (MCV) - wartość poniżej 80 fl świadczy o niedokrwistości mikrocytowej (przebiegającej ze zmniejszeniem rozmiaru krwinki czerwonej). Jest ona...
    Źródło: crohn.home.pl/forum/viewtopic.php?t=3175


    Design by flankerds.com